Pagespeed

Pagespeed, ofwel de snelheid waarmee je website laadt, is een cruciale factor voor zowel gebruikerservaring als zoekmachineoptimalisatie (SEO).

Een snelle website zorgt niet alleen voor tevreden gebruikers, maar kan ook leiden tot betere rankings in zoekmachines zoals Google.

In deze blog gaan we dieper in op het belang van pagespeed, de impact ervan op je website en hoe je Google Pagespeed Insights kunt gebruiken om je site te optimaliseren voor maximale prestaties.

Offerte voor een laadsnelheid boven de 90%.

Waarom is Pagespeed Belangrijk?

Pagespeed heeft een directe invloed op verschillende aspecten van je website en bedrijf:

 • Gebruikerservaring: Snelle laadtijden zorgen voor een positieve gebruikerservaring. Bezoekers blijven langer op je site en zijn meer geneigd om te converteren.
 • SEO: Google heeft aangegeven dat pagespeed een rankingfactor is voor zoekresultaten. Een snellere website kan dus bijdragen aan een hogere ranking.
 • Conversies: Langzame websites hebben vaak een lagere conversieratio. Snelle laadtijden kunnen het aantal conversies verhogen, wat direct impact heeft op je bedrijfsresultaten.

Wat is Google Pagespeed Insights?

Google Pagespeed Insights is een tool van Google die de pagespeed van je website beoordeelt op zowel mobiele apparaten als desktops.

Het geeft scores en aanbevelingen voor verbeteringen om de laadtijden te optimaliseren.

De tool maakt gebruik van verschillende factoren, waaronder browsercaching, compressie van afbeeldingen, serverresponsijd en meer, om een uitgebreide analyse te bieden.

Hoe Gebruik Je Google Pagespeed Insights?

 1. Voer je URL in: Ga naar Google Pagespeed Insights (https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/) en voer de URL van je website in.
 2. Analyseer de resultaten: Google Pagespeed Insights zal je website analyseren en een score geven voor zowel mobiele apparaten als desktops. Scores variƫren van 0 tot 100, waarbij hogere scores beter zijn.
 3. Bekijk de aanbevelingen: Onder de scores geeft Google Pagespeed Insights gedetailleerde aanbevelingen weer om de prestaties van je website te verbeteren. Dit kunnen optimalisaties zijn zoals het verkleinen van afbeeldingen, het verminderen van serverresponsietijd, het elimineren van render-blokkerende bronnen, en meer.
 4. Implementeer verbeteringen: Werk samen met je webontwikkelaar of gebruik plug-ins en tools om de aanbevolen verbeteringen door te voeren op je website.

Tips voor het Verbeteren van Pagespeed

 • Optimaliseer afbeeldingen: Comprimeer afbeeldingen zonder kwaliteitsverlies en gebruik moderne formaten zoals WebP.
 • Minimaliseer HTTP-verzoeken: Verminder het aantal elementen op je pagina’s, zoals scripts en stylesheets, om het aantal HTTP-verzoeken te minimaliseren.
 • Gebruik browsercaching: Stel caching in om de laadtijden voor terugkerende bezoekers te verkorten door statische bronnen lokaal op te slaan.
 • Verbeter serverresponsijd: Optimaliseer je server en overweeg het gebruik van Content Delivery Networks (CDN’s) voor snellere levering van content aan gebruikers wereldwijd.

Website pagespeed laten versnellen?

Pagespeed is niet alleen essentieel voor het behouden van gebruikersbetrokkenheid en het verbeteren van je SEO-ranking, maar het kan ook een aanzienlijk verschil maken in het succes van je online onderneming.

Door regelmatig je pagespeed te meten en de aanbevelingen van Google Pagespeed Insights op te volgen, kun je ervoor zorgen dat je website optimaal presteert en dat je gebruikers de best mogelijke ervaring hebben.

Blijf op de hoogte van de nieuwste optimalisatietechnieken en blijf je site verbeteren voor blijvend succes.

Wil je de snelste pagespeed voor mobiel of desktop? Internet Nederland garandeert scores boven de 90 procent! Vraag vrijblijvend een offerte aan.